Zenei magántanárok honlapja

Rólam

Vélemények:

Ny. Attila: “Attila vagyok, negyvennyolc évesen kezdtem klarintétot tanulni Botz István Úrnál.
Van némi pedagógiai-módszertani jártasságom, így hamar megbizonyosodtam róla, hogy alapos, komoly tanár. Az alapokat sziklaszilárdan lerakja, megköveteli a legnagyobb technikai fegyelmet, így fél év tanulás után elmondhatom, hogy frusztráció nélkül, örömmel játszom a hangszeren. Empatikus, jó humorú ember, gazdag műveltségű, magasrendű művész. Kívánnom sem lehetne jobb tanárt magamnak. Ha a kisfiam betölti a szükséges kort, feltétlenül hozzá szeretném járatni.
Hálás vagyok érte, hogy megismertetett ennek a csodálatos hangszernek a világával, remélem, még sok évig kísér tanárként az utamon.”

S. Péter: “Nyolc éve döntöttem úgy, hogy zenét szeretnék tanulni, főleg szaxofont, semmilyen zenei előképzettségem nem volt akkortájt. Válogatva a tanárok közt találtam rá Botz Istvánra, a legjobb döntésnek bizonyult a tárgyban, ő klarinétművész és -szerencsémre- tanít is. Az én zenei ízlésem más mint az övé (klasszikus zene), én meg a 60-as 70-es évek jazz-, tánczenéire fókuszálok és így is képes volt utat mutatni hihetetlen türelemmel és toleranciával az egyéb dolgaim felé, még akkor is ha felkészültelenül jelentem meg az órán. Napjainkban gyakran játszom köztereken, nagy közönség előtt. Ez az én sztorim.

Nagyon ajánlom őt ha egy barátságos, rugalmas, profi szaxofontanárt keresel.”

Sz. Péter:” Nem véletlenül hívom Mesterem-nek.. Nem csak a szakmai felkészültsége miatt, hiszen ez egy profi klasszikus zenésztől elvárható, hanem azért, ahogyan tanít…Mindig meg tudja mutatni az utat a helyes hangzáshoz, és végtelenül türelmes. A hibákban is megtalálja a jót, és ezt emeli ki. A korrekció sosem hangzik kritikának az ő szájából. Nagyon jól kommunikál, és mindig megtalálja a hangot a tanítványaival. Nem csak nagyon jó tanár, nagyon jó ember is.”

N. Péter: “Botz Istvánnal a szaxofontanulás remek lehetőség arra, hogy egyrészről egy élvezetes új
tevékenységet iktassunk be a mindennapi életünkbe és másrészről, hogy aktívan tudjunk
foglalkozni a zenével bármilyen kortól és bármilyen szinttől. A jól strukturált és interaktív
órák elősegítik a gyorsabb, illetve hatékonyabb egyéni fejlődést. Mindemellett, a rugalmas
online órák is könnyedebbé teszik a tanulási folyamatot, miközben az oktatás minőségből
nem veszítünk.”

F. Ákos: ” Humor, profi hozzáállás, türelem, segítőkészség. Nekem nincs szükségem többre a zenetanáromtól, nagyon ajánlom, ha idősödő kezdő vagy, akkor is.”

V. László: “4 évvel ezelőtt előkerült a bakancslistámon egy gyermekkori álmom. A szaxofon!

Mivel volt némi zenei előképzettségem gondoltam csak egy hangszer kell és a többit megoldom autodidakta módon. Tévedtem.
1 év helyben topogás után rájöttem, hogy kell egy tanár. Mivel a döntéseimben fontos szerepet játszanak az érzéseim a tanár választásnál sem történt ez másképp! István weboldalát olvasva, fényképét nézve tudtam, hogy Ő az én emberem!
3 év után bátran állíthatom, hogy nem csalódtam!
Hogy milyennek ismertem meg Őt?
Jó kedélyű, kiegyensúlyozott, segítőkész, türelmes, következetes, rugalmasan alkalmazkodó, de szakmai kérdésekben ritkán megalkuvó! Jó érzékkel hangolódik az emberre ami darab választásnál szerintem nagyon fontos.
Azt gondolom, hogy profi zenészként és tanárként szerzett sok sok éves tapasztalata bőven rejt annyi tudást amiből egy kezdő tanuló, de még egy középhaladó is, akár napi szintű gyakorlás mellett is hosszú évekig tud meríteni! Jó szívvel ajánlom Őt! “
B. Krisztián: “19 novemberében egy rég dédelgetett álom végre valósággá vált, klarinét tanárt kezdtem keresni. Istvánra visszatérően bukkantam a neten, és tettem végül egy próbát. Tovább nem is kellett nézelődnöm, hamar kialakult az összhang. Számomra fontos a humor, a szaktudás, a motiválás, a tanári véna, a tanulás tempójához való alkalmazkodás. Ez mind Botz védjegy! István már bő egy éve egyengeti utamat a klarinét technikás és kihívásokkal teli ösvényein – bátran ajánlom másoknak is!”

Színpadi pillanatképek: