Zenei magántanárok honlapja
Botz Istvan / szaxofon
szaxofontanár, klarinétművész

Szaxofon oktatás magántanártól! Hangindítás nehezen megy? Nem tudja melyik fúvóka típus segítené a könnyed játszást? Hogyan kellene levegőt venni, hogy ne fáradjon, ne szédüljön? Mint portálunk összes tanára én is aktív komolyzenészként kezdtem pályafutásom és még most is a DUNA Szimfonikus Zenekar klarinét szólamában dolgozom.
1990 és 2011 között a dorogi zeneiskolában mint klarinét – szaxofon tanár működtem közre. Sose késő elkezdeni a tanulást! Várom a középkorú illetve idősödő szaxofonosokat is. Az alsó korhatár limitálva van: 9-10 éves kortól ajánlott elkezdeni a szaxofonon való játszást. Az órák Budapest, XVI. kerületi helyszínen zajlanak.
Érvek a magántanár választás mellett:

  • a diák, egyedül lévén órán a tanagyag tökéletesen illeszkedik az egyéni fejlődési ritmushoz.
  • a diák az általam adagolt tananyag és a szorgalma szerint halad
  • a szolfézs, zeneelmélet alapjait sokkal könnyebb elsajátítani akkor amikor egy gyakorlati,- hangszeroktatással párosul. Így én is igyekszem a hangszertanulással párhuzamosan a zeneelméletet is megértetni a diákkal.
    lehetőség nyílik az órarend megbeszélésére,folyamatos egyeztetésére.
  • nyáron -egyeztetés kérdése- ki lehet küszöbölni a három-négy hónapos kihagyást (ami túlzottan soknak bizonyul egy kezdő hangszeres esetében) amit a nyári vakáció jelent
  • szaxofon bérlés: a hangszert megvásárolni nem akaró tanulók bérelhetnek alt vagy tenor szaxofont, így azonnal elérhetővé válik az otthoni gyakorlás is
  • hangszervásárlás:
    Klarinét vagy szaxofonvásárlás előtt feltétlenül konzultáljon velem, hangszer típusa változhat a diák fizikai adottságaitól függően, a szaxofonfúvóka jelentősége a játszás, a szaxofontanulás folyamatában óriási, ennek kiválasztásában is segítséget tudok nyújtani.

Ne tétovázzon, ha a klarinét vagy a szaxofon egy régi álom, kérem hívjon, vagy írjon részletekért, árainkért! A szaxofon oktatás általában -mint minden hangszer oktatás- személyre szabott képzés, nincs két egyforma száj vagy ajakforma, emiatt helyben kell a szaxofon tanárnak eldönteni, hogy milyen szájtartást javasol.

Music room

Music room