Zenei magántanárok honlapja
Szentgyörgyi László
Csellótanár, előadóművész

Csellótanár vagyok, zeneakadémiát végeztem, csellóművészi, valamint csellótanári képesítéssel rendelkezem.1993-ban első dijat nyertem a gordonkatanárok országos versenyén. Szivesen foglalakozom kezdőkkel, valamint haladókkal is magánórák keretében.
Harmadik évtizede foglalkozom vonós hangszerek akusztikai beállitásával és ezek eladásával is,mivel a szép hangú, könnyen megszólaltatható hangszer több örömet szerez. Négy gyermekem mindegyike játszik valamilyen hangszeren ,igy náluk is megfigyelhettem azt a jelenséget ,akárcsak egyre bővülő vevőkörömnél ahol kezdő anyukáktól nemzetközi díjat elnyerő ifjúig mindenki megtalálható, hogy a zene egyfajta védettséget ad amit nemcsak hivatásosként lehet művelni hanem kedvtelésből is, ami bizonyos értelemben felülemelkedik a zenész mesterség mindennapos nyűgjein, több mint kikapcsolódás,nehéz pillanatokban kéznél van, ha egy hangszeren tudunk játszani. Hangszerkészletem a rendelkezésükre áll, minden méret megtalálható, ma már ha valaki Magyarországon egyenlő eséllyel szeretne indulni egy versenyen akkor tanácsos ha tőlem szerzi be a hangszerét, ezt a szaktanári gárda bármikor alátámasztja, hangszereim bármikor megvásárolhatóak.
Csellóbérlés, Vonós hangszer bérlés iránt érdeklődők figyelmébe ajánlom! Tekintettel arra ,hogy a zeneiskolák hangszerállománya lepusztulóban van, ezek felújítása (a tandíj mellett) a szülőket terheli,a nyugat európai gyakorlatnak megfelelően a hangszerbérlés felé kényszerül haladni a hangszeroktatás. Ha azt akarjuk,hogy gyerekeink örömmel és kitartóan gyakoroljanak,egy méretnek megfelelő, szép hangú,könnyen megszólaltatható hangszert kell a kezébe adnunk. Ezt a lehetőséget én nyújtani tudom,és minden kedves érdeklődőt várok,a további lehetőségeket személyesen megbeszélhetjük.