Zenei magántanárok honlapja
Vaszilenko Zsanna
Zongoraművész, zongoratanár

A novoszibirszki (Oroszország) Zeneakadémián szereztem felsőfokú diplomámat mint zongoratanár és kamarazenész. 1992 óta élek családommal Budapesten, a Magyar Állami Operaház balletkorrepetitora vagyok. Mivel minden hobbim a zenéhez fűződik a munkám mellett sok kamarakoncerten vettem részt. Több szólókoncertem is volt, főleg orosz zeneszerzők műveiből, de szeretem a Brahms, Liszt és Debussy darabokat is.

Kétszer koncerteztem Amerikában ahol szólókoncertekkel léptem fel és tartottam egy mesterkurzust is.

13 éve tanítok zongorát és úgy alakult, hogy a tanítványaim között nagy a korkülönbség – voltak 4 éves gyerekek,vannak 50 fölöttiek is. Szeretem ezt a “különlegességet”, mint zongoratanár igyekszem megtalálni a megfelelő utat ,nyelvet, módot mindenkihez. Imádom nézni arcukat amikor játszanak, az arc egy nyitott könyv. Fontosnak tartom, hogy a gyerek kapjon lehetőséget kifejezni az érzéseit egy különálló nyelv segitségével : a hangokkal, a ritmussal, a belső energiával. Megtanítom őket zenét hallgatni, belemerülni a zene világába.

A zongorázás nehéz munka, minden pillanatban nagyon sok figyelmet és koncentrációt igényel, de nagyon jól fejlődik tőle a gyerek értelme, sokkal korábban ébred föl a lelke, az élvezet, amit zene ad bepótolja majd a kezdeti nehézségeket. Sok éve tanítom zongorára kisfiamat is, és tudom hogy az ő életében a zenét nem helyettesítheti a számítógép vagy bármilyen más kedvelt foglalkozás.

Oroszul és magyarul beszélek.