Zenei magántanárok honlapja
Botz István
Klarinétművész, klarinéttanár

Klarinétórák magántanártól! Mint portálunk összes tanára én is aktív komolyzenészként kezdtem pályafutásom és még most is a Duna Szimfonikus Zenekar klarinét szólamában dolgozom.
Klarinét oktatás: 1990-tol 2011-ig tanítottam a dorogi zeneiskolában mint klarinéttanár. Fiatalok 9-10 éves kortól kezdhetik a klarinéttanulást. Érvek a magántanár választás mellett:

 • a diák, egyedül lévén a klarinét órán a tanagyag tökéletesen illeszkedik az egyéni fejlődési ritmushoz.
 • a klarinétoktatás során különös figyelmet fordítok a nád, a fúvóka és a játszó kapcsolatára, kiválasztván egyénre szabva a megfelelő eszközöket a szép hangformálás érdekében
 • a diák egy kellemes, jól felszerelt környezetben sajátítja el a hangszeren való játszás fogásait.
 • a szolfézs, zeneelmélet alapjait, a kottaolvasást sokkal könnyebb elsajátítani akkor amikor egy hangszeroktatással párosul. Így én is igyekszem a klarinét technika oktatásával párhuzamosan a zeneelméletet a gyakorlaton keresztül megértetni a diákkal.
 • műfajok: klasszikus és jazz a tanuló tudásához mérten válogatva
 • diák szemszögéből nézve: időbeosztásuk lazább lehet azáltal, hogy lehetőség nyílik akár változó beosztásban a klarinétoktatást igénybe venni.
 • online klarinét órák lehetősége (internetes klarinét órák alkalmával az Ön otthona lehet a tanterem, magas minőségű audio – vizuális berendezéseim által tisztán láthatja, hallhatja bemutató játszásaimat)
 • ajándékozás: lepje meg szeretteit ajándékutalvánnyal! részletekért keressen levélben vagy telefonon
 • hangszervásárlás – klarinét bérlés:
  Klarinét vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon velem, hangszer típusa változhat a diák fizikai adottságaitól függően. Klarinét bérlés is megoldás lehet a gyors kezdés érdekében (több hangszer közül lehet választani). A klarinétfúvóka, nád erősségének jelentősége óriási a klarinét tanulás során, klarinéttanárként ennek kiválasztásában, kipróbálásában is segítséget tudok nyújtani.
  Ne tétovázzon, ha a klarinét vagy a szaxofon egy régi álom, kérem hívjon, vagy írjon részletekért, próbálja ki ingyenes bemutatkozó órámat! Angol-francia nyelvű órákkal kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeinken 
Music room

Music room